Vi känner barnmorskan

Att man känner sig trygg och avslappnad med de personerna som är med är viktigt för de flesta. Att barnmorskan och eventuella andra närvarande kommer som gäster, inbjudna av föräldrarna, gör för många kvinnor att självrespekten och tryggheten blir större. Du som ska föda ditt barn är inte en patient, utan en kvinna med en naturlig och individuell uppgift.

”Viktigast för mig var att känna den barnmorskan som skulle vara med. Att hon skulle känna mig och veta vad som var viktigt för mig och att jag litade till 100 % på henne. Om det hade funnits möjlighet att få det så på sjukhus är det möjligt att jag valt att göra det, men nu tycker jag att det var otroligt skönt att vara hemma, att inte behöva åka bil med värkar och att vara hemma i vår stora sköna säng efteråt!
Men så här i efterhand kan jag säga att det som förvånade mig mest i samband med min förlossning var att jag faktiskt inte behövde barnmorskan så mycket. Den viktigaste personen var jag själv och det hade jag inte förväntat mig!”
Kristine

Lämna ett svar